Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Overzicht van kleine villa's met lichte steen

Projectgegevens

ProjectStrijp R Eindhoven
OpdrachtgeverAmvest
FotografieWalter Frisart FOTOwerk

Strijp R Eindhoven

Strijp R in Eindhoven. Waar vroeger de oude beeldbuisfabrieken van Philips stonden, vind je nu een splinternieuwe woonwijk. En als je door de wijk loopt, zie je her en der nog overblijfselen uit die tijd. Denk bijvoorbeeld aan het oude treinstationnetje van Philips of de stalen constructies over de weg.

Voor het laatste gedeelte van Strijp R ontwierpen drie architectenbureau’s elk een deel. Deze zijn allemaal heel eigen, herkenbaar en karakteristiek. Het resultaat is een geweldige en eigenzinnige nieuwe woonwijk.

Ten eerste Bedeaux de Brouwer. Zij maakten een ‘rationeel’ ontwerp. Rationeel, omdat de industrie ook rationeel is. Dit combineerden zij vervolgens met de ‘vriendelijke’ steen van Vogelensangh. Vervolgens Happel Cornelisse Verhoeven, zij ontwierpen bijzondere compacte villa’s voor 2 tot 3 gezinnen. En als derde het ontwerp van HILBERINKBOSCH architecten. Daarbij lieten zij zich inspireren door de oude fabrieken die hier vroeger stonden. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de sheddakwoningen. We spraken de architecten over dit prachtige project, lees het interview hier.

Bijzondere bakstenen voor Strijp R 

Aberson leverde de gevelstenen voor Strijp R. Allemaal licht van kleur, passend in het plan. Van de ambachtelijke stenen van Vogelensangh tot de strakkere stenen van Hagemeister. En de geglazuurde stenen van St. Joris. In dit artikel vertellen de architecten over de stenen die ze uitzochten, en waarom.

Meer weten over dit project?

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link