Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Search
Close this search box.

Steenstrips als keramische gevelbekleding worden steeds populairder op de bouw. En dat is niet voor niets, want ze hebben veel voordelen. Een lichte constructie is daar eentje van. Maar er zijn meer voordelen! We zetten een aantal voor je op een rij.


1. Met steenstrips heb je vrijheid

Met stip op nummer 1: met steenstrips ben je vrij in je ontwerp! Heel simpel: dingen die je met ‘gewone’ gevelstenen of bakstenen niet kon, kun je met steenstrips wel. Wil je 20 lagen steen staand boven elkaar plaatsen? Kan. Bijzondere metselverbanden in gedachten? Afwijkende motieven of een visgraat? Het hoekje om? Kan allemaal.

Muur met steenstrips die om en om uitsteken in rode en donkere kleur

2. Je kiest zelf de juiste uitstraling

Naast het ontwerp is ook in uitstraling de keuze reuze. Zit dé kleur of structuur er niet bij, dan kun je ze -vanaf een x-aantal m2- ook op kleur laten maken. Ze kunnen -kant en klaar- worden gebakken, óf gezaagd. Beiden hebben voordelen. Daarover later meer.

vier steenstrips op een houten blad

3. Steenstrips zorgen voor een lichte constructie

Vaak kun je een gevelsteen niet van een strip onderscheiden als een project klaar is. Maar: het proces is wel totaal anders. Geen traditioneel metselwerk, maar een héél ander type bouwsysteem.

In het kort: de steenstrips plak je op een achterwandconstructie. En deze constructie is meestal lichter dan een gemetselde muur. Daarbij is de dikte ook belangrijk. Want een strip van 7 mm dik weegt nu eenmaal minder dan een strip van 4 centimeter. Heb je een project waarbij licht bouwen belangrijk is? Dan zijn steenstrips een goede optie!

Muur van lichte steenstrips boven een raam met verticale steenstrips en horizontale steenstrips

4. Gebakken steenstrips zijn duurzamer in productie

Steenstrips kun je grofweg op 2 manieren maken: ze worden óf gebakken óf gezaagd. Gebakken strips worden -je raadt het al- in de fabriek nieuw gebakken in de gewenste kleur en structuur. Weinig waste én duurzamer. Want in plaats van een dikke gevelsteen maak je een dunne strip, wat al snel 1/5 aan klei scheelt. En dus minder CO2-uitstoot oplevert. Gezaagd uit bestaande stenen kan natuurlijk ook.

Rode muur met steenstrips met op de achtergrond een industrieterrein

5. Met steenstrips sneller bouwen

Je kunt steenstrips op verschillende manieren verwerken. Ter plekke plakken op de bouw is nummer 1. Maar ook zie je steeds meer prefab-elementen die al in de fabriek worden beplakt. En kant en klaar op de bouw worden afgeleverd. De snellere optie dus!

Handen met werkhandschoenen plakken een laatste steenstrip op een rode muur

Dat waren de eerste 5 voordelen. Maar onze collega’s kunnen er nog úren over doorpraten. Binnenkort volgt er dus meer! Mocht je persoonlijk advies willen voor een specifiek project, neem dan contact met ons op!

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link