Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MVO

Voor en in de maatschappij

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Duurzaamheid en een schoon milieu: onderwerpen die steeds vaker centraal staan. Een goede zaak, vinden wij bij Aberson. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

We promoten milieuvriendelijke materialen. Omdat het minder CO2-uitstoot oplevert, beter is voor mens en natuur én bijdraagt aan duurzame architectuur. Bij nieuwe toekomstige investeringen wordt gekeken naar duurzaamheidsaspecten en besparingen op het milieu. Ook motiveren we onze leveranciers en expediteurs om ook de ‘groene’ weg in te slaan. Samen kom je nou eenmaal verder.

WE ZIJN GECERTIFICEERD

In 2019 zijn we gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder van SKAO. Met deze certificering maken we werk van het verminderen van CO2-uitstoot van onze organisatie.

CO2-prestatieladder | downloads

2024

Jaarplan CO2 2024

2023

Jaarbeoordeling CO2 2023

Periodieke rapportage 2023 H1

Jaarplan CO2 2023

2022

Jaarbeoordeling CO2 2022

Periodieke rapportage 2022 H1

Jaarplan CO2 2022 

Bekijk ons archief voor onze volledige CO2-prestatieladder vanaf 2018.

DICHTBIJ EEN VERSCHIL MAKEN

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat voor ons verder dan duurzaamheid in producten en bedrijfsvoering. Het betekent ook dat we actief willen bijdragen aan de maatschappij.

Met name met en voor de mensen en bedrijven direct om ons heen. Juist dichtbij willen we een verschil maken. En als het even kan ook nog op een duurzame manier. 

Hergebruik restpartijen gevelstenen

 Voor een lokaal kunstproject van kunstenaar Dennie Boxem in samenwerking met leerlingen van Talentstad Beroepscollege Zwolle hebben we restpartijen gevelstenen gedoneerd. Op deze manier wordt er geheel circulair kunstproject gerealiseerd door en voor leerlingen.
 

Van klein tot groot

Zo doneren we gebruikte materialen voor het bouwen van een bijenhotel. En mogen we ons de afgelopen jaren sponsor noemen van een aantal evenementen, waaronder de Amsterdamse Architectuurprijs, een skatemarathon voor Kika of de lokale kindervakantiedagen in Lisserbroek. En maken we studenten graag wegwijs in ons bedrijf of onze kennis. 

DUURZAME INZET MEDEWERKERS

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor Aberson meer dan alleen na- en meedenken over het reduceren van de last op het milieu. Het gaat ook over de omgang en inzet van mensen. Je mensen zijn je kapitaal. Zonder je mensen ben je nergens. Hoe zorgen we goed voor onze medewerkers en hun veiligheid, zodat ze een juiste mentale en fysieke balans houden en zo duurzaam inzetbaar blijven? Welke scholing kunnen we aanbieden om onze medewerkers uit te dagen en mee te kunnen laten gaan met continu veranderende omstandigheden? En hoe kunnen we werken zo integreren in ieders leven, dat het past bij zijn/haar (privé)situatie? Aspecten die continue aandacht vragen en waar we ons binnen Aberson actief mee bezig houden.

MVO-beleid door DuOn Agenda

Aan de hand van de DuOn-agenda hebben we onze ambities en (te nemen) stappen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen inzichtelijk en concreet gemaakt. 

Aberson op weg naar verduurzaming

Roadmap Aberson onderweg naar verduurzaming
People

We maken gebruik van groene energie in onze vestigingen en stimuleren onze mensen om zuinig met energie om te gaan. Maar ook de mens binnen en buiten ons bedrijf. Zo delen we onze kennis met studenten, ondersteunen we verschillende architectuurevenementen en zijn we betrokken bij het maken van een bijenhotel. Dichtbij, direct voelbaar.

Planet

We blijven werken aan minder afval, minder papierverbruik en het resterende afval te scheiden. Natuurlijk werken we met FSC keurmerk papier. Daarnaast innoveren we om producten duurzaam te maken. Die hergebruikt kunnen worden of anders passen binnen het circulair bouwen. Onze clickbricks, die droog gestapeld worden. Argeton dat kan worden opgehangen en hergebruikt. Of ons A-Brick gevelsysteem met een LCA-1 normering.

Profit

Door te werken aan de continuïteit van ons bedrijf, kunnen we ook voor de andere pijlers iets betekenen. Immers alleen bij een goede balans van die drie werkt het.

Gaat u duurzaam bouwen?

Aberson is uw partner

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link