Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Search
Close this search box.

Duurzaam bouwen

Dat is bewust denken en doen

BEWUST BIJDRAGEN
AAN EEN DUURZAME (BOUW)WERELD

Duurzaam bouwen. Dat is bouwen aan de toekomst. En dat doen we bij Aberson met meer dan alleen bakstenen en gevelsystemen. Bouwen aan de toekomst betekent óók duurzaam denken en doen. Bij elke keuze die we maken en elke stap die we zetten.

Juist de bouw heeft vanwege haar hoge grondstofgebruik een grote verantwoordelijkheid in duurzaamheid. En een grote uitdaging, dat ook. Vanuit Aberson willen we die dagelijkse uitdaging een stuk kleiner maken. Haalbaarder. Door producten én diensten te bieden die voldoen aan de duurzame eisen van vandaag en morgen. En altijd oog te hebben voor hoe het duurzamer kan.

Benieuwd hoe wij dat doen?

Duurzaam bouwen: met circulaire producten voor gevel en dak

Heeft u plannen voor circulair bouwen? Daar hoort een circulaire gevel of dak bij. Aberson is altijd op zoek naar nieuwe producten en ontwikkelingen die passen bij circulaire plannen. 

We geloven in circulaire gevelbekleding van mooie keramische materialen, die over jaren nog steeds mooi zijn. Remontabel en daarmee opnieuw te gebruiken.

Circulair dak

We verkopen niet alleen duurzame materialen, we voeren het ook door in onze gehele bedrijfsvoering. Zo is bijvoorbeeld het dak van het hoofdkantoor in Zwolle van kunststof afval dat is omgezet in duurzame en weer recyclebare dakbedekkingsmaterialen  geheel circulair

Meer weten over circulair bouwen met Aberson?

Snel. Licht. Circulair.

Dit is A-Brick: hét circulaire gevelsysteem.

logo ABrick

Wat is duurzaam bouwen?

Duurzaam bouwen, ‘bewust bijdragen aan een duurzame wereld’. Je hoort het overal, het is belangrijk maar wat houdt dat precies in. Wat betekent dit? Hoe vervullen wij als Aberson die rol?

Wat is duurzaam bouwen? Bij duurzaam bouwen houden we vanzelfsprekend rekening met de effecten op het milieu. Het rekening houden met begint al in de ontwerpfase, waar de eerste tekening wordt gemaakt. Welke producten dragen bij aan het beperken van de belasting op het milieu en zorgen daarnaast voor een duurzaam behoud van het gebouw? Maar ook in het later stadium, hoe wordt het gebouw gebruikt en hoe kunnen we bij een eventuele sloop de producten opnieuw gebruiken?

Duurzaam bouwen is meer dan alleen de toepassing van duurzame producten

Duurzaam bouwen gaat ook over logistiek. Hoe kunnen we producten zo efficiënt mogelijk, tegen een zo minimaal mogelijk CO2-uitstoot, op plaats van bestemming krijgen. Zijn er alternatieve, energiezuinige vervoersmiddelen geschikt voor het transport? Kunnen we transport bundelen, zodat we minder vaak hoeven te rijden? Kunnen we vrachtwagens optimaler benutten, bijvoorbeeld door het gebruik van eco-formaat bakstenen?

Duurzame inzet medewerkers

Duurzaam bouwen betekent voor Aberson meer dan alleen na- en meedenken over het reduceren van de last op het milieu. Het gaat ook over de omgang en inzet van mensen. Hoe zorgen we goed voor onze medewerkers en hun veiligheid, zodat ze een juiste mentale en fysieke balans houden en zo duurzaam inzetbaar blijven? Welke scholing kunnen we aanbieden om onze medewerkers uit te dagen en mee te kunnen laten gaan met continu veranderende omstandigheden?

Allemaal elementen die voor Aberson van belang zijn als we het hebben over duurzaam bouwen. Want alleen als je op alle componenten inzet op duurzaamheid, kunnen we de wereld echt duurzaam inzetbaar houden.

We zijn ambitieus in CO2-reductie

Een kleinere CO2-footprint. Daar zijn ons bewust van, bij alles wat we doen in onze bedrijfsvoering. In 2019 werden we gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder van SKAO.

Sindsdien stellen we onszelf elk jaar ambitieuze doelen voor een kleinere CO2-footprint. Zo werd het dak van onze showroom in Breda recent voorzien van zonnepanelen en rijden we steeds meer in elektrische auto’s. Najaar 2022 plaatsen we twee warmtepompen bij de showroom in Zwolle, waardoor we minder afhankelijk worden van gas. Daarnaast worden er zonnepanelen geplaatst. 

Meer weten over onze CO2-aanpak?

Minder afval op de bouw. Ook dat is duurzaam bouwen.

Als specialist is Aberson voor producenten de schakel naar klanten. We zien in de praktijk dat veel fabrikanten al goede initiatieven nemen op het gebied van afvalvermindering. 

Ook wij richten ons op de wens van onze klanten: minder afval op de bouwplaats. Dat betekent dat we zo min mogelijk verpakkingen willen aanvoeren en, als dat kan, deze verpakkingen hergebruiken of recyclen. Denk aan het gebruik van stretchhoezen, zodat er geen gas nodig is om folie te laten krimpen. En onderzoeken actief naar wat er nog méér kan: het recyclen van pallets bijvoorbeeld.. 

Wordt vervolgd! Voor nu hopen we dat er steeds meer branche-breed wordt gekeken naar verpakkingen, voor beste resultaat. Samen staan we sterker.

Duurzaam productadvies

Wilt u als aannemer of architect duurzaam bouwen meer onderdeel maken van uw project? Aberson kan u daar bij helpen.

Duurzaam bouwen daagt ons als mens uit om te onderzoeken welke materialen en processen hierbij aansluiten. Bij Aberson zijn we heel bewust bezig met dit proces en nemen wij in het productadvies de toepassing van duurzame alternatieven mee. Door ons al in het begin van het ontwerpproces van een project te betrekken kijken we gezamenlijk naar de wensen en eisen van het project. Op deze manier kunnen we nog op tijd duurzame afwegingen maken, waarbij we ook kijken naar technische haalbaarheid en esthetiek.

Ons productassortiment sluit volledig aan op deze gedachte. Op deze manier draagt Aberson haar steentje bij aan een duurzamere wereld. 

Wilt u graag meer advies over duurzaam bouwen? Vraag onze specialisten.

Meer over de mogelijkheden van duurzaam bouwen met Aberson?

Wij adviseren u graag!

Bouwen aan de toekomst, dat is pas duurzaam. En staat hoog bij ons in het vaandel! Onze experts adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link