Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aberson bestaat 90 jaar. En dat vieren we met mooie verhalen, weetjes en foto’s uit de oude doos. Vandaag in de spotlights: Hans en Gerjan.

Gerjan (links) is junior logistiek medewerker en sinds de zomervakantie in dienst bij Aberson. Hans (rechts) werkt op de financiële administratie. En heeft net zijn 40-jarig werkjubileum gevierd.

“Voordat ik hier kwam als stagiair, was er eerst een ander gekozen, begint Gerjan. “Die ander was inderdaad beter”, grapt Hans. Gelukkig moet Gerjan er ook om lachen: “Ik heb een transport- en logistiek opleiding gedaan. En na mijn stage kreeg ik een baan aangeboden. Ik doe eigenlijk 2 dingen: ik heb contact met de fabrieken en de bouw. Ik zorg ervoor dat de stenen op het goede moment op transport gaan en op tijd worden geleverd op de bouwplaats. Ik ben de hele dag druk met het verwerken van afroepen. En met Hans die belt, haha. Ook doe ik veel magazijnwerk. Ik zorg dat de showroom er goed bij staat, maak panelen voor architecten en zorg voor de monsters.”

Alleen de receptie nog

Hans: “Ik was 21 toen ik bij Aberson kwam, vrijwel net zo oud als Gerjan. Of ik iets met steen had? Neuh, helemaal niks. Maar ik kende de oud-directeur van Aberson via de club waar ik voetbalde en zo kwam ik bij Aberson terecht. In 1979 was dat. Toen waren we nog met zo’n 20 man. Moest ik ook de monsters pakken. Die kennis van stenen en pannen krijg je dan vanzelf. Nu zie ik minder stenen omdat ik op de financiële administratie werk. Maar ik heb bijna alles wel gedaan, van inkoop tot expeditie. Alleen de receptie niet, misschien komt dat nog. Haha.”

Mooi aan m’n werk

“Gerjan: Elke dag is anders, dat vind ik mooi. Ik ontmoet steeds zoveel nieuwe mensen, dat is ongelooflijk. Dat herkent Hans: “Ik heb ook veel contact met aannemers, fabrieken, administraties. Dat is leuk werk.”

Dat is dus eigenlijk niet veranderd in al die tijd. Wat wel? Hans: “De manier van werken natuurlijk wel. Vroeger ging een vrachtbrief van 125 gulden naar een dame met een factuurmachine. Zij typte het in. Dat werd dan weer door mij gecontroleerd op schrijf- en rekenfouten. Bij een reken- of schrijffout moest de factuur weer helemaal opnieuw worden gemaakt. Ik weet nog goed dat het eerste kettingformulier uit een printer kwam. Stonden we er met z’n allen met open mond bij te kijken: mooooi!!” Daar kan ik me dus helemaal niets bij voorstellen”, zegt Gerjan.

De tip van Hans: kennis!

Of Hans nog tips heeft voor Gerjan? “Neem zoveel mogelijk op. Haal je kennis bij iedereen. Niet alleen over stenen, maar ook over bijvoorbeeld automatisering. Dan kun je alle kanten op.”

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link