Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoek
Sluit dit zoekvak.

AAP awards in een nieuw jasje

De Amsterdamse Architectuurprijs (AAP) viert dit jaar z’n vijftiende editie. Een mooie aanleiding voor Aberson om dat te bekronen met geheel door ons nieuw ontworpen awards. 

Iedereen kent de twee A’s als AAP awards van de afgelopen jaren. Twee A’s die los van elkaar te koppelen zijn, zodat zowel de opdrachtgever als architect van het winnende gebouw een deel mee naar huis kan nemen. En het winnende gebouw zelf? Die heeft het nakijken en krijgt geen trofee om mee te pronken. Terwijl het gebouw toch eigenlijk wint… Zoals dat met creaties gaat: goed kan altijd beter, hoogste tijd om de AAP awards in een nieuw jasje te steken.

Nieuwe rond(j)e, nieuwe kansen

Aberson is sinds 2019 de maker van de awards die worden uitgereikt tijdens de Amsterdamse Architectuurprijs. De nieuwe huisstijl van Arcam, de AAP en de feestelijke vijftiende editie gaven ons de gelegenheid om samen met Arcam opnieuw na te denken over wat van belang is voor zo’n award. Het is enerzijds een trofee om de winnaars mee te eren, daarnaast moet het passen bij Arcam als initiatiefnemer van de prijs, en het is belangrijk dat het past binnen een circulaire maatschappij waarbij niet zomaar alles (op)nieuw gemaakt wordt. Met deze uitgangspunten zijn we samen gaan brainstormen en ontwerpen.

We geven het eindresultaat nog niet helemaal prijs, maar wel alvast een tipje van de sluier: ‘we think brick’ bij Aberson, dus uiteraard is de basis van de awards baksteen. Waarbij we in elke stap van het proces maximaal hebben ingezet op hergebruik van materialen. Zo gebruiken we vermalen bakstenen als een deel van de grondstof in onze klei voor deze award.

Meer dan baksteen

Dat Aberson meer is dan een baksteengroothandel laten deze awards mooi zien. Van begin tot eind denken we mee over de wens, het doel en werken we binnen de mogelijkheden die er zijn. Zowel in techniek, vorm als kleur. Baksteen is emotie. Iedere steen is uniek, zoals een vingerafdruk. Dus ieder project, groot of klein zoals deze awards, verdient een unieke benadering.

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link