Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Search
Close this search box.

ClickBrick: de klik met circulair bouwen

Je zoekt gevelbekleding die past bij circulair bouwen. Dat is een wens die we bij Aberson steeds vaker horen. Ja, gevelbekleding moet esthetisch kloppen én makkelijk te verwerken zijn. Maar dat is lang niet meer altijd voldoende. Steeds vaker zien we dat circulair bouwen het uitgangspunt is. Natuurlijk zijn er heel wat mooie keramische gevelsystemen die daar bij passen. Een van de parels is ClickBrick. En vandaag zetten we die in de schijnwerpers!

Gevel van de toekomst

ClickBrick. Het is inderdaad zoals het klinkt: ClickBrick is een grootformaat gevelsteen (geperforeerde strengperssteen) die wordt vastgeklikt met clips van RVS. ClickBrick wordt dan ook wel een koudstapelsysteem genoemd. Want er komt geen voeg of lijm aan te pas, hooguit een rubberen hamer. En dat maakt het ideale gevelbekleding voor circulair bouwen: want over pak ‘m beet 30 jaar is het systeem weer helemaal te demonteren. En volledig opnieuw te gebruiken. Cradle to cradle, mét bijbehorend certificaat.

De Nieuwe Lunet, kleedkamergebouw op het sportterrein in Lunetten Utrecht. Van Zoelen en de Gemeente Utrecht werkten aan dit bijzondere project met torenhoge circulaire ambities, gericht op gebruik en hergebruik van materialen. Voor de isolatie zijn bijvoorbeeld oude spijkerbroeken gebruikt en voor de gevel was Aberson partner voor ClickBrick.

Ontwerpen met ClickBrick

Circulair, check. Maar dan moet het gevelsysteem natuurlijk ook nog in het ontwerp passen. We zien gebouwen die volledig uit ClickBrick bestaan, voor een groots effect. Of juist fijntjes door te werken met andere materialen zoals hout of metaal. Bijzonder aan ClickBrick is dat het enerzijds een puur en natuurlijk product is: van Moeder Aarde, letterlijk uit de klei. Tegelijkertijd is de uitstraling strak en ‘van nu’. Die combinatie zorgt voor een puur en kleurintensief gevelbeeld. Natuurlijk kun je dat zelf ook nog sturen, door een persoonlijke keuze voor structuur en kleur. 

Minder handen op de bouw

Ook op de bouw heeft ClickBrick voordelen. Want om ClickBrick te kunnen verwerken, heb je geen extra vakkennis nodig. Net als bijzondere gereedschappen of speciale behandelingen. En dat is handig als je snel wilt bouwen. Zonder metselaars of andere specialisten. In deze tijd waarin vakspecialisten zoals metselaars schaars zijn, is ClickBrick een goed alternatief voor metselwerk. Ook in de winter, als de rest van de bouw stil ligt, kan er met Clickbrick worden doorgewerkt.

Inspiratie voor circulair bouwen?

Bekijk hier nog meer mooie projecten met ClickBrick, met dank aan Wienerberger voor de foto’s.

'Als ik langs een project rijd waar met ClickBrick is gewerkt, dan herken ik dat onmiddelijk. Het is heel eigen.'

JOHN MUTSAERS
JOHN MUTSAERSSpecialist bij Aberson
Lees verder

Meer weten over circulair bouwen of ClickBrick?

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link