Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gevelstenen voor Zwols kunstproject​

hergebruik restpartijen gevelstenen

Wanneer wij als specialist in keramische gevelbekleding de kans krijgen een steentje bij te dragen aan een project waar duurzaamheid, circulariteit, vergroening en inclusiviteit centraal staan, zeg je daar natuurlijk geen nee tegen. 

Realisatie Kunstproject Talentstad Zwolle

Zwolse kunstenaar Dennie Boxem ontwerpt en realiseert in samenwerking met de leerlingen van Talentstad Beroepscollege Zwolle een duurzaam en volledig circulair kunstproject. Het project is in aanvulling op een al lopend project voor de school, de Ecoplant solar. 

Na het winnen van de Art Pitch was Dennie op zoek naar een geschikte locatie in Zwolle om zijn kunstproject op het gebied van vergroening en verduurzaming te kunnen vestigen. Via een gezamenlijk connectie kwam hij in gesprek met Talentstad Beroepscollege. Een match made in heaven bleek. De ruimte rond de Ecoplant kon nog wel wat vergroening gebruiken. En het project van Dennie leent zich uitstekend om samen met leerlingen te ontwikkelen, wat het een participatief project maakt. 

 

Chillplek van restpartijen gevelstenen en keramiek

Rondom de Ecoplant wordt een chillplek voor alle leerlingen van de school gerealiseerd. Leerlingen uit het eerste en tweede jaar zijn betrokken geweest bij het ontwerp van de chillplek. Naast dat het chillplekken voor de leerlingen zijn bevatten de kunstobjecten een vertical gardens en plantenbakken die de biodiversiteit stimuleren. Leerlingen uit het derde en vierde jaar helpen bij de realisatie ervan. Aberson levert de keramische gevelstenen, afkomstig uit de showrooms en restpartijen van bouwprojecten. Deze gevelstenen vormen het fundament van het ontwerp. Dijkstra Friese kleiwarenfabriek levert de keramische restpartijen voor het bekleden van de objecten.

Naar verwachting wordt eind oktober / november 2022 het project opgeleverd en in gebruik genomen. 

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link