Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Search
Close this search box.

Keramische gevelsystemen: sterk en verrassend!

Keramische gevelsystemen

De mogelijkheden zijn ongekend

Keramische dak- en gevelsystemen zijn de toekomst

U wilt bouwen met oog voor de toekomst. Niet alleen nú iets fantastisch neerzetten, maar óók iets dat de tijd, weersinvloeden en de architectuureisen van morgen doorstaat. Het moet bovendien duurzaam, snel en licht te bouwen zijn. En uw ontwerp vraagt nogal wat. Geen probleem. Met een keramische dak- en gevelsysteem zijn de mogelijkheden ongekend en eindeloos.

Wanneer traditioneel metselwerk geen optie is, biedt een keramisch dak- en gevelsysteem een sterk en verrassend alternatief. De meest luxe en unieke ontwerpen zijn mogelijk in verschillende formaten en vele uitvoeringen. Een breed scala aan uitstraling en design is dus één van de grote voordelen.

Maar u wilde óók bouwen voor de dag van morgen. Dat kan met een gerust hart wanneer u kiest voor een keramische dak- en gevelsysteem. Keramiek is een sterk en duurzaam materiaal en daarmee perfect voor gevelisolatie. Bovendien is het kleurvast en goed te onderhouden.

Ook bouwtechnisch is een keramisch dak- en gevelsysteem heel interessant. U bent niet afhankelijk van verwerkingstemperaturen dankzij het droge montagesysteem. De mechanische bevestiging gaat eenvoudig en is bovendien remontabel en herbruikbaar, jaren later op een andere bestemming. Circulair en duurzaam dus!

De beste soorten gevelsystemen

Aberson bouwt bewust aan een duurzame wereld. Dat betekent dat we niet alleen werken met de beste merken, maar ze moeten ook aansluiten bij onze filosofie. 

En gelukkig zijn die merken er. De beste gevelsystemen mét oog voor de toekomst. Wij hebben ze!

Keramische gevelsystemen in de praktijk

Sustainer Homes | A-Brick |
Hengelo
De Sustainer Homes in Hengelo zijn de eerste volledig circulaire en klimaatneutrale rijwoningen in Nederland met ons duurzame en LCA categorie 1 gecertificeerde A-Brick gevelsysteem.
Bedrijfspand | Architile | Amersfoort
Bijzondere keramische gevelbekleding Architile schittert aan dit bedrijfspand in Amersfoort. Gevelsysteem Architile wordt hier gecombineerd met plaatmateriaal. En afgewerkt met aluminium strips.
Watertoren | Argeton |
Zwolle
De Watertoren in Zwolle werd omgebouwd naar appertementen. "Het gebruik van Argeton hierbij was slim", zegt architect Rob Moritz van 19 Het Atelier in Zwolle.

De 5 voordelen van keramische dak- en gevelsystemen

Waarom kiezen voor een keramisch dak- of gevelsysteem?
We geven u 5 voordelen.

Geventileerde gevelsystemen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas interdum accumsan justo eu sodales. Nulla risus nunc, bibendum non mauris suscipit, pellentesque vehicula ligula. In egestas nisl urna, nec porta est elementum non. Cras id interdum nulla. Nulla condimentum iaculis est et condimentum. Integer sit amet lobortis lectus, vel ultricies nisi. Nam justo dui, bibendum et erat sit amet, sagittis congue libero. Aenean et eros nibh. Vivamus nibh odio, ultrices vel facilisis et, placerat et turpis. Donec mollis consequat fringilla.

gevelsystemen, een duurzame keuze!

Bent u op zoek naar duurzame gevelsystemen? Dan is er gelukkig veel mogelijk. Alle gevelsystemen bij Aberson zijn namelijk circulair. Geen gebruik van mortel of andere middelen om de muur op te bouwen, maar ophang- of klikconstructies met een droge montage van de gevelstenen of steenstrips. 

We vinden het belangrijk dat we zoveel mogelijk oog hebben voor duurzaam bouwen. Dat betekent duurzaam denken én doen en jezelf steeds een beetje verbeteren daarin. 

Daarom zijn wij zo blij met onze keramische dak- en gevelsystemen. Van productie en vervoer tot de bouw en afbouw. Het is ons doel, maar ook onze verantwoordelijkheid, om producten te leveren die voldoen aan de duurzame eisen van nu en in de toekomst. 

Want dat maakt een gevelsysteem pas écht duurzaam. Lees meer over duurzaam bouwen met Aberson.

Bouw circulair met onze remontabele gevelsystemen

Keramische sidings op regelwerk van aluminium of hout, steenstrips die worden vastgeklikt in metalen cassettes of grootformaat strengpersstenen die vastgeklikt worden met rvs strips. Remontabele gevelsystemen zijn gemakkelijk in elkaar te zetten én herbruikbaar

Circulair bouwen wordt steeds populairder en dat juichen we bij Aberson uiteraard van harte toe. Mooie materialen die de aarde minder belasten, waar snel mee te werken is en die een prachtige uitstraling hebben. 

Bovendien is de kwaliteit zo goed dat dat de producten keer op keer gebruikt kunnen worden, mooier kan haast niet. Lees meer over circulair bouwen en zie voorbeelden van de mooiste keramische gevelsystemen.

A-Brick gevelsysteem - gemeentehuis Renswoude

Gevelsysteem met steenstrips

Gevelsystemen met steenstrips, we zien ze steeds vaker. Steenstrips worden geproduceerd met 75% minder klei en zijn daardoor een goede oplossing voor nieuwbouw- of renovatieprojecten. Ze dragen bij aan een lichte constructie en u kiest zelf eenvoudig de juiste uitstraling die past bij uw project. 

Ons A-Brick gevelsysteem is een mooi voorbeeld van zo’n gevelsysteem met steenstrips. In dit gevelsysteem worden de steenstrips in een achterconstructie geklikt. Licht in gewicht, remontabel en herbruikbaar. De perfecte oplossing voor circulair bouwen met gevelsystemen met steenstrips. 

Ontdek de sterke en verrassende dak- en gevelsystemen van Aberson

Op zoek naar een gevelsysteem voor uw project? Laat u goed adviseren over de mogelijkheden óf creëer ze samen met ons. Onze experts delen graag hun kennis en ervaring met u. 

Zo wordt het een stuk makkelijker om een goede keuze te maken. Bel of mail voor een afspraak.

Veelgestelde vragen over gevelsystemen

Welk gevelsysteem geschikt is voor uw project hang af van een aantal factoren. Denk daarbij aan de uitstraling van het gevelsysteem; vorm, kleur en structuur. Maar ook het gewicht is een belangrijke factor. En tot slot is er voor elk project een passende hoofddraagconstructie. Heeft u advies nodig? Wij denken graag met u mee.

Er zijn heel veel voordelen. Een keramisch gevelsysteem is o.a. lichter in gewicht, sterk, kleurvast en van hoge kwaliteit. Ook circulair gezien is een keramisch gevelsysteem interessant want het systeem is demontabel. Daarnaast is er een breed scala aan mogelijkheden in uitstraling.

Met een groen gevelsysteem bedoelen we een duurzaam systeem. En duurzaam, dat zijn keramische dak- en gevelsystemen absoluut. Dankzij de hoge kwaliteit bouwt u met oog voor de toekomst. Na 15 of 20 jaar iets anders? Dan is het demontabele systeem zo weer netjes af te bouwen en elders opnieuw te gebruiken.

Wilt u voor uw project ook werken met een keramisch gevelsysteem

Breng een bezoek aan één van onze showrooms

Onze adviseurs helpen u graag bij de juiste keuze keramische gevelsystemen.

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link