Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoek
Sluit dit zoekvak.
IKC Marnix - Kampen - Aberson

Projectgegevens

Project

IKC Marnix | Kampen

Architect

Aannemer

Product

Share

ClickBrick Pure voor IKC Marnix | Kampen

De Marnixschool en IRIS kinderopvang hebben gezamenlijk onderdak gekregen in IKC Marnix Kampen-Zuid. Het IKC biedt hiermee ruimte aan kinderen van 0-12 jaar. Hierdoor hoeven de basisschoolleerlingen na school zich niet meer door de stad te verplaatsen voor buitenschoolse opvang. Het complex is energieneutraal, klimaat adaptief door onder andere een groen dak en circulair gebouwd. Onze ClickBrick pure is gekozen als gevelsteen, samen met wat prefab metselwerk elementen. 

Ontwerp met oog voor heden en verleden

Het nieuwe kindcentrum is ontworpen met oog voor het heden en verleden. Het ontwerp heeft stijlkenmerken van het voormalige schoolgebouw met onder andere verschillende vorm en kaprichting en metselwerk rollaag kaders rondom de kozijnen. Daarnaast bestaat het gebouw uit vier ClickBrick Pure ‘metselwerkvilla’s’ die onderling verbonden zijn door houten gevels, wat aansluit bij de naastgelegen vrijstaande woningen. Dit speelse ontwerp van vier metselwerkvilla’s geven het gebouw tevens een kleinschalig karakter, passend bij de doelgroep.

Clickbrick Pure als gevelsteen en prefab metselwerk

Duurzaamheid is ook in dit gebouw een belangrijk aspect. Zowel ten tijde van de bouw als voor het gebruik en als inspiratiebron bewustwording en educatie rondom duurzaamheid. Om dit kracht bij te zetten is gekozen voor onze ClickBrick Pure als gevelsteen: het allereerste volledig circulaire droogstapelsysteem met handvormstenen. Daarnaast zijn er prefab metselwerk elementen toegepast om tijd en kosten te besparen. 

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link