Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Leyhof Erasmusveld Den Haag

Projectgegevens

Project

Gebouw Leyhof Den Haag

Opdrachtgever

Architect

Aannemer

Product

Fotografie

Share

Duurzaam woongebouw Leyhof | Den Haag

Gebouw Leyhof in de duurzame, ecologische en klimaatbestendige nieuwe woonwijk Erasmusveld in Den Haag is een bijzonder woongebouw met 108 energiezuinige woningen. Het project bestaat uit appartementen en drielaags stadswoningen met privéterras of tuin. 

Drie woningtypes in Leyhof

Wonen in gebouw Leyhof, betekent dat je onderdeel uitmaakt van een duurzame samenleving. Dit is zowel terug te vinden in het aanbod deelauto’s, deelfietsen en energiezuinige installaties. Maar ook de collectieve ruimtes in het gebouw: een paviljoen, wasbar en bibliotheek. 

Er zijn in totaal 75 twee-, drie- en vierkamerappartementen vervaardigd. Gelijkvloers, variërend van 65m2 tot 108 m2 en voorzien van een zonnig balkon of groot (dak)terras. De 33 drielaags stadswoningen hebben een woonoppervlakte van 135m2 tot 157m2 en hebben vijf kamers. Bij de Terraswoningen ligt de woonkamer op de 1e verdieping en de keuken op de begane grond. Vanuit de keuken loop je zo je terras in. De Tuinwoningen hebben een grote eigen stadstuin en is er op de eerste verdieping verbinding met het binnenhof.

Aandacht voor duurzaamheid en leefbaarheid

Het woongebouw is trapsgewijs opgezet: hoger (en beschermend) aan de boskant, aflopend (en open) naar het park toe. De algehele uitstraling is natuurlijk en ‘zacht’, met een basis van metselwerk en hout. Er is veel aandacht besteed aan details. De licht gecementeerde gevelstenen geven een mooi mat effect. De galerijen aan de noord- en oostzijde en de pergola’s zijn van hardhout. Op de daktuin boven de parkeergarage (met elektrische deelauto’s en -fietsen) groeit een rijke mix aan plantensoorten, daartussen liggen houten vlonders. Ook het collectieve karakter van het gebouw draagt bij aan de duurzaamheid en leefkwaliteit: de gezamenlijke ruimtes stimuleren ontmoetingen. Bovendien hebben de gedeelde voorzieningen de totale footprint van het gebouw kleiner gemaakt.

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link