Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Parkweg Schiedam - gevelstenen - akoestiekstenen - dakpannen - Aberson

Projectgegevens

Project

Parkweg | Schiedam

Architect

Aannemer

Product

Fotografie

Share

Gevelstenen en dakpannen voor nieuwbouwproject Parkweg | Schiedam

Aan de Parkweg in Schiedam zijn portiekflats ingeruild voor nieuwe woningen, geschikt voor een heel gemêleerd publiek: van starters en (jonge) gezinnen tot vitale ouderen en mindervaliden. In een mix van koop- en (sociale) huurwoningen. De gevelstenen zijn de verbindende factor in het ontwerp van deze uiteenlopende woningen. Naast de gevelstenen hebben we ook de dakpannen geleverd voor dit nieuwbouwproject.

Diversiteit in woningen

De grote diversiteit in woningen trek een gemêleerd publiek aan. Van koopwoningen voor starters, tot senioren huurappartementen. De seniorenwoningen zijn ca. 80m2 groot en een ruim balkon op het zuiden. Faciliteiten als een scootmobielstalling en een lift zijn vanzelfsprekend aanwezig. De eensgezinswoningen hebben ook drie slaapkamers en een zonnige achtertuin, inclusief privéberging. Alle woningen zijn voorzien van moderne installaties als warmtepompen, vloerverwarming en -verkoeling en zonnepanelen.

Verbonden door gevelstenen en kunst

Voor de verschillende projecten binnen deze wijk zijn wel dezelfde gevelstenen gebruikt om zo eenheid te creeeren. Door af te wisselen met metselwerkverbanden en in sommige gevallen, verplichte, keramische akoestiekstenen te verwerken in het ontwerp houdt elk gebouw en project z’n eigen karakter.

In het woonblok van vier bouwlagen is door participatie van de buurt een kunstwerk van lokaal kunstenaar Albert Verkade tot stand gekomen. Zowel de keramiek van deze creatieve toevoeging in de gevel als de gevelstenen en dakpannen hebben wij mogen leveren voor dit project aan de Parkweg in Schiedam.

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link