Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Sustainer Homes Hengelo - Gevelsystemen Aberson

Projectgegevens

Project

Sustainer Homes Hengelo

Opdrachtgever

TBI

Architect

Aannemer

Product

Fotografie

Share

Klimaatneutrale rijwoningen | Hengelo

De Sustainer homes in Hengelo zijn de eerste volledig circulaire en klimaatneutrale rijwoningen in Nederland. De modulaire woningen zijn vervaardigd uit hout. Een project dat zich perfect leent voor onze lichte en duurzame A-Brick gevelsystemen.

Sustainer homes Hengelo

De Sustainer homes in Hengelo zijn vier drielaags woningen van 110-150 m2. Klassiek Hollandse woningen met op de benedenverdieping keuken-toilet- woonkamer, twee slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping en daarboven nog een volledige verdieping geschikt voor meerdere doeleinden. De woningen zijn opgebouwd uit modules van hout, zijn remontabel en daarmee volledig circulair. De A-Brick gevelsystemen zijn ideaal geschikt op een lichte onderconstructie, zoals hout. De steenstrips worden in geventileerde Magnelis cassettes geklikt, maar geven wel het gevoel van metselwerk.

Duurzame en circulaire gevelbekleding

Het project in Hengelo is het eerste volledig remontabele en daarmee circulaire rijwoningenproject van Nederland. Een uitermate geschikt project voor het A-Brick gevelsysteem. Het keramiek van de klikbare steenstrip betreft slechts een vijfde van de normale baksteen. Dit betekent veel minder CO2 uitstoot en energie tijdens de productie. Voor nu sterk en stevig, jaren later eenvoudig te remonteren. Daarnaast zijn de cassettes volledig recyclebaar en de stromen los van elkaar te scheiden.

Meer weten over ons duurzame
A-Brick gevelsysteem?

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link