Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Van-Houtenlaan -Groningen - appartementencomplex - gevelstenen - vooraanzicht

Projectgegevens

Project

Van Houtenlaan | Groningen

Opdrachtgever

Architect

Aannemer

Product

Fotografie

Share

Van Houtenlaan | Groningen

Het appartementencomplex op de locatie van de voormalige zusterflat van het Rooms Katholieke ziekenhuis in Groningen bestaat uit 48 driekamer appartementen. De appartementen hebben een  gebruiksoppervlakte van ca. 60 à 70 m2 en zijn ontwikkeld voor de sociale huursector. 

Metselwerk kaders

Het appartementencomplex kenmerkt zich door de grote gevelstenen kaders waar binnen alle appartementen zijn gerealiseerd. Aan de achterzijde omlijsten deze metselwerk kaders de galerijen waar vanuit de appartementen te betreden zijn. Aan de voorzijde van het appartementencomplex zorgen de kaders voor een omlijsting van de verblijfruimtes en balkons.

Op de begane grond  zijn de gevelstenen wel op de maat en schaal van de afzonderlijke appartementen toegepast, waardoor er een plint ontstaat.

Gevelsteen zorgt voor ruwe uitstraling

De gevelstenen van het appartementencomplex bestaan uit een mengsel van Eifel- en Westerwaldklei als basis. Dit gecombineerd met de toepassing van de Wasserstrich-techniek zorgt ervoor dat de zichtvlakken van de gevelsteen een generfd en onbezand ruwe uitstraling heeft. 

Het strakke gebouw in combinatie met een ruwe steen vraagt om de gevelstenen te verwerken in wildverband. Het wildverband liggend metselwerk, wildverband staand metselwerk en terug liggend en rollagen zijn uitvoeringen van het metselwerk die in dit appartementencomplex zijn toegepast.

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link