Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nog altijd kunnen er (haar)scheuren ontstaan door bepaalde oorzaken, door een combinatie of opeenstapeling van oorzaken. Maar hoe ontstaat nou zo’n scheur in het metselwerk? Dit kan ontstaan als er onvoldoende en/of verkeerde dilataties zijn aangebracht. Vraag daarom altijd een dilatatieadvies aan bij Aberson. Zij kunnen precies aangeven waar de diverse dilataties moeten worden aangebracht.

Als er weinig hechting is tussen de mortel en de steen, kunnen er bij lage spanningen al scheuren in de muren verschijnen.

Zorg ervoor dat alle gebouwdelen die vastzitten aan het casco, zoals consoles, balkonplaten, balken, staalconstructies die door het metselwerk heen naar buiten lopen, rondom geheel los worden van het metselwerk.

Hoge spanning komt uit muren waarin de onderzijde van de geveldrager niet goed is los gehouden van het onderliggende metselwerk.

Stalen lateien geven soms ook nog wel schade vanwege het torsiegedrag. Zorg dus altijd voor lateien die onder KOMO worden geleverd. Ze worden dan immers berekend op sterkte en stijfheid.

Tenslotte moet je spouwankers niet onderschatten. Deze zijn echt noodzakelijk voor winddruk en windtrek.

 

 

 

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link