Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Search
Close this search box.

Welke soorten steenstrips zijn er?
8x mooie voorbeelden!

Er zijn vele soorten steenstrips voor de gevel. En bij de juiste toepassing hebben ze allerlei voordelen! Steenstrips bevatten bijvoorbeeld weinig grondstoffen. Daardoor zijn ze licht en hebben ze bij de productie een lagere CO2-footprint. Bovendien zijn ze erg maatvast. Dat geeft weer goede mogelijkheden om strips gerobotiseerd (en dus snel!) te verwerken. De knoop eenmaal doorgehakt? Dan rest alleen nog de keuze te maken uit alle soorten steenstrips. En die is meer dan ruim. In verschillende kleuren, dikte én structuur. We geven hier alvast 8 mooie voorbeelden!
 

#1. Geprinte steenstrip

Geprinte steenstrip is een bijzondere soort steenstrip

Dit is een geprinte steenstrip. Of beter gezegd: beprint. Met een speciale printer is deze strip van kleur en structuur voorzien. Waar normaal gesproken in het productieproces een steen of strip wordt bewerkt met engobes, doet nu de printer het werk. En dat leverde een uitgesproken strengperslook op. Bovendien is de strip na het bakproces in hoge mate UV-bestendig. Dus wél de ambachtelijke keramiek, maar nauwkeurig te sturen in elke kleur en structuur.

#2. Oranje steenstrip

Oranje steenstrip

Een steenstrip die meer de basic strengpers benadert, zonder enige opsmuk. Heel geschikt als je zoekt naar dat typische hoekige en gladde uiterlijk van een strengpers. Deze steenstrip werd kant-en-klaar gemaakt, door te persen.

#3. Steenstrip groffe bezanding

Deze steenstrip heeft een groffe bezending

Dit soort steenstrip werd in het productieproces bezand. Daardoor ontstaat er een mooie zachte structuur. In dit geval is er een gekozen voor een groffe bezanding. En in feite is dit hetzelfde soort steenstrip als #5. Alleen werd die fijner bezand.

#4. Handstrich steenstrip

Steenstrip handstrich, bruin met een bezaagseld uiterlijk

Dit is een handstrich steenstrip. En heeft een typisch, haast bezaagseld uiterlijk. De handstrich heeft een klein beetje nerf. In eerste instantie zou je dan ook denken dat de structuur grof is. Maar als je van dichtbij kijkt, zouden we het eerder verfijnd noemen. 

#5. Steenstrips fijne bezanding

Steenstrip met fijne bezanding

De dikte van een steenstrip speelt natuurlijk mee bij het totaalgewicht van de gevel. En dit is een voorbeeld van het meest dunne soort steenstrip, van slechts 7 mm dik. Terwijl de meeste gebakken steenstrips al richting 14mm of 22 mm gaan. Dus is gewicht een issue, dan is een dunne steenstrip een geschikte keuze.

#6. De Montana

Montana steenstrip

Uniek in zijn soort. De hele groffe structuur ontstaat omdat de strips nog geschaafd worden.

#7. Geglazuurde steenstrips

Geglazuurde soorten steenstrips, deze in het wit

In principe kan elke steenstrip verglaasd worden. In de praktijk zien we dat verglazen vaker voorkomt op de sorteringen steenstrips met een gladdere ondergrond. Natuurlijk kun je ook andere strips custommade laten verglazen, afhankelijk van de oplage.

#8. Hoekstuk steenstrips

Hoeksteenstrip, te maken uit alle soorten steenstrip

En, hoe symbolisch, als sluitstuk het hoekstuk. Meestal komen ze in waalformaat. Dat -als dat je bedoeling is- bootst nog meer het gevoel van een echte baksteen na. De hoekstrip die je hier ziet is een handstrich hoekstuk, verkrijgbaar vanaf 12mm dik en kant en klaar geproduceerd. 

Van alle strips die we hierboven laten zien, kun je een hoekstuk laten maken. Een hoekstrip kan dan op drie manieren worden gemaakt. Ten eerste kunnen ze kant en klaar worden gebakken. Een tweede optie is om ze uit een gevelsteen te zagen. Of ten derde kunnen ze worden gezaagd en gelijmd. Dat laatste wordt door een specialist gedaan.

Nog meer soorten steenstrips

Nog meer soorten steenstrips? Hebben we. Want dit waren er nog maar 8. We vertellen er graag meer over!
Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link