Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Ruim
assortiment
Persoonlijk
advies
Duurzaam
bouwen
Mail ons

Gevelstenen

Vol karakter, uitstraling en mogelijkheden

GEVELSTENEN VAN ABERSON. ONEINDIG IN SOORTEN, MATEN EN MOGELIJKHEDEN

Gevelstenen. Of noemt u ze bakstenen? Wij noemen ze ook wel gezichtsbepalers en sfeermakers. Want gevelstenen geven naast bescherming en comfort ook karakter en gevoel aan elk gebouw. Dat weet u als geen ander. Maar welke gevelsteen kiezen?

Wat wíj als geen ander weten zijn de mogelijkheden in vorm, kleur, eigenschap, kwaliteit en meer. Noem het expertise, ervaring en technische knowhow. Die zetten wij om in solide én inspirerende adviezen. Daar kunt u op bouwen.

"Baksteen is emotie. Iedere steen is uniek, zoals een vingerafdruk. Het is iets blijvends."

DE MOOISTE SOORTEN GEVELSTENEN

We zijn nogal bevlogen als het over gevelstenen gaat. Onze gevelstenen komen dan ook van sterke merken uit heel Europa. Ons assortiment is ruim met vele soorten gevelstenen: van een strakke strengpers tot ambachtelijke Wasserstrich. U heeft daarbij een ruime keuze uit verschillende kleuren gevelstenen: rood, zwart of wit tot zelfs groen. Of in bijzondere afmetingen, neem bijvoorbeeld onze collectie langformaten

Kom voordat u écht gaat bouwen eerst naar onze showroom. Om al onze gevelstenen te zien en vast te pakken. We vertellen u graag over alle mogelijkheden. Een bezoek aan Aberson, de beste start van uw project. 

Slimmer en sneller van start

dankzij gedegen adviezen.

Het juiste advies en bestelling

voorkom faalkosten.

Ondersteuning in uw bestek

en duidelijke uitgangspunten.

Meer weten over gevelstenen? Vraag en antwoord!

Bijzonder metselwerk is net even anders. Denk aan staand metselwerk, bijzondere verbanden, metselwerk dat uitsteekt of bakstenen op hun kant. En welke baksteen is hiervoor geschikt? Er zijn zoveel soorten in uitstraling, zoveel mogelijkheden. En allemaal heel bepalend voor de uitstraling van uw project.

We weten dat u een duidelijk beeld voor ogen heeft. Wij denken graag mee over hoe u dat kunt bereiken.

Een goed advies over dilatatie is belangrijk. Onder invloed van temperatuurverschillen kan in een gevel met bakstenen namelijk scheurvorming optreden. Dit als gevolg van krimp en trek. U kunt dus niet zomaar doormetselen, maar u moet hier en daar dilateren. Dilateren wil zeggen: een onderbreking aanbrengen waardoor de vervorming van de stenen vrij kan optreden. Dat voorkomt scheurvorming. De vraag is, waar moeten die onderbrekingen aangebracht worden? Hoeveel zijn er nodig? En hoe past dit het best in het ontwerp? Daar denken we graag over mee!

De toleranties van een baksteen is van veel factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld van de soort baksteen, de bewerking of de fabrikant. Bovenal is het belangrijk dat het past in uw project. En dat is maatwerk. We denken graag met u mee.

Met baksteen kunt op verschillende manieren horizontale lijnen maken. Een budgetvriendelijke manier is om een waalformaat baksteen stootvoegloos te metselen. Een andere optie is om direct voor een langformaat baksteen te kiezen zoals het Hilversums formaat (24 cm), moduulformaat (29 cm) of nog langer tot zelfs rond de 40 en 50 centimeter. U kunt ze bekijken en vergelijken in onze showroom. Bekijk ook onze blog over lange lijnen.

Het verschil tussen engoberen en glazuren van bakstenen zit in een aantal aspecten. Ten eerste is het materiaal anders. Een engobe is een kleipapje met kleurpigment erin. Dit wordt verneveld of gespoten op de zichtzijde van een baksteen. Na het bakken geeft dat een kleureffect.

Een geglazuurde baksteen heeft daarentegen geen klei, maar glas als basis. De glazuur wordt verneveld over een baksteen en daarna meegebakken.

Doordat de basis van glas en klei verschilt, reageren geglazuurde bakstenen anders op temperaturen dan geëngobeerde bakstenen. De keuze voor glazuren of engoberen hangt af van esthetische wensen, budget en de toepassing zelf.

Projecten met onze gevelstenen

Lees meer over gevelstenen van Aberson

Aberson blog over gevelstenen

Bezoek onze showroom,
ontdek alle mogelijkheden

De beste start van uw project

Uw project begint bij een bezoek aan onze showroom. Verken onze gevelstenen, beleef onze bakstenen en laat u adviseren en inspireren door onze experts. Wij wandelen graag met u langs alle mogelijkheden.

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link