Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Search
Close this search box.

Minder CO2? Aberson doet mee!

Een officieel moment! We zijn nu namelijk gecertificeerd volgens de CO2-Prestatieladder: hét duurzaamheidsinstrument van Nederland voor reductie van CO2-uitstoot van bedrijven. Klinkt mooi, maar wat betekent dat?

Gerard Bosman: “Dat betekent dat we niet alleen graag praten over duurzame ambities, maar dat we dit ook graag meetbaar willen maken. We praten in onze branche natuurlijk veel over duurzaamheid, het is een hot topic en terecht. Ik ben ervan overtuigd dat je het in eerste instantie dichtbij moet zoeken, op zaken waar je snel en direct invloed op hebt. Dat zit hem uiteraard in de duurzame producten die we verkopen. Circulaire producten zoals Argeton en ClickBrick. Of zonnepanelen die eigenlijk ook dakpannen zijn en andersom. Maar bovenal begint het bij jezelf, bij de bedrijfsvoering.”

Kun je een voorbeeld geven?

“Bij Aberson zijn we veel op de weg, we reizen naar projecten en klanten. Een aantal van onze maatregelen om CO2 -uitstoot te verminderen is investeren in zuinigere auto’s, zuiniger rijden en waar mogelijk alternatieve brandstoffen gebruiken. Het ligt voor de hand, maar we sporen ook collega’s actief aan om zuinig te zijn met energie. Computer uit? Licht en verwarming uit? Een open deur, maar dat wordt in de praktijk toch vaak vergeten. Als we dat consequent doen, heb je al een quick win te pakken zou ik zeggen.”

En werkt dat?

“We zouden Aberson niet zijn als we niet ambitieus waren… We willen 27% minder CO2 uitstoten ten opzichte van 2017. Dat houden we bij ons nieuwe CO2 -managementsysteem. In 2018 zaten we al op 15%, dus dat gaat de goede kant op. En zodra we die 27% halen, dan schroeven we de ambitie gewoon nog verder op.”

Meer weten?

Ga dan naar SKAO, Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen. Hier lees je alles over de CO2- Prestatieladder.

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link