Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Search
Close this search box.
De Finish op Zeeburgereiland Amsterdam in een totaaloverzicht

Projectgegevens

Project

De Finish Amsterdam

Opdrachtgever

Architect

Aannemer

Product

Fotografie

Fedde de Weert (foto hof)

Share

De Finish | Zeeburgereiland Amsterdam

Het appartementencomplex De Finish op Zeeburgereiland in Amsterdam is een bestaat uit 56 woningen en een zogeheten AHOED op een bijzonder klein plot. Drie verschillende lagen met elk een eigen identiteit door te spelen met voegkleuren en de verschillende ritmes in het metselwerk. 

Drie lagen, een geheel

Op de begane grond, de plint, zit een AHOED: een centrum dat ervoor zorgt dat Apothekers, Huisartsen en paramedici Onder Een Dak komen te zitten. De verticaal gemetselde penanten waarborgen de privacy. 

De woningen in de middenbouw krijgen ingekaderde buitenruimtes die privacy en geborgenheid bieden aan de bewoners. Het middendeel kreeg een horizontale belijning die overgaat in de loggia’s aan de zijkant. De voeg is hier donkerder, wat het verschil tussen de lagen extra versterkt. De buitenruimtes in de bovenbouw steken uit, zodat bewoners van het weidse uitzicht kunnen genieten. Het is juist transparant van aard en kreeg weer een verticaal metselritme. 

Vrijwel het hele Zeeburgereiland in Amsterdam bestaat uit licht metselwerk. Ook De Finish. Deze sortering is heel levendig ten opzichte van andere lichte gevelstenen. Dat komt mede door de verglaasde exemplaren. Door gebruik van lichte gevelstenen is het gebouw op zichzelf een geheel geworden en past het daarnaast goed in de context van de overige panden op Zeeburgereiland. 

Hoogwaardige sociale huurwoningen

De Finish op Zeeburgereiland in Amsterdam zijn sociale huurwoningen. Binnen de kaders die zo’n gesubsidieerd project biedt is er continu gezocht naar mogelijkheden om het naar een hoger niveau te tillen. Voor de architect, WE Architecten, stond voorop kwalitatief hoogwaardige woningen te maken, die zeker 100 jaar mee kan. Want iedereen moet goed kunnen wonen.

Meer weten over ons ruime keuze aan gevelstenen?

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link