Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Header Uitgelicht Landgoed Driessen Waalwijk - Aberson

Projectgegevens

Project

Opdrachtgever

VOF Landgoed Driessen

Architect

Aannemer

Product

Fotografie

Share

Bibliotheek en Lommerrijk | Landgoed Driessen Waalwijk

Twee plandelen van een grote uitbreidingswijk, die door twee afzonderlijke architecten ontworpen zijn en door één aannemer tegelijkertijd uitgevoerd werden. Dat noemt zich een uitdaging. Waar plandeel Bibliotheek een stedelijker karakter moest krijgen, kreeg Lommerrijk een wat landelijker gevoel. Een samensmelting van het poldergebied en de stad. 

Het stedelijker Bibliotheek

10 vrije sector koopwoningen met een sterk stedelijk karakter. Dat vormt de de basis van de 10 rechthoekige woningen die door deze vorm verwijzen naar een ‘wand met boekenkasten’. De kleur van de gevelstenen, de voeg en zelfs de kozijnen liggen dicht bij elkaar en geven daardoor een rustig beeld. Door alleen in de gevelarchitectuur te werken met verticale structuur en terugliggende vlakken, geeft ook dat het totale gevelbeeld een cleane uitstraling.

Lommerrijk, het rustiger landelijker gevoel

Het plandeel Lommerijk heeft een grote verscheidenheid aan, in totaal 31, woningen. Van sociale koop rijwoningen tot huur en koop tweekappers en seniorenwoningen voor de particuliere verkoop. Het plandeel is een van deelplannen die achter de hoofdader, de Burg. de Geusstraat, van de wijk Landgoed Driessen ligt. Door de ligging achter achter de hoofdader kreeg dit plandeel meer het gevoel van het landelijker poldergebied van de omgeving van de stad. De huizen hebben een klassiek ontwerp, met in totaal 3 kleuren gevelstenen die de huizen onderling verbinden en elke type een eigen detaillering om het onderscheid te maken tussen de verschillende type woningen.  

UITGELICHT project

Over dit bijzondere project spreken we in onze UITGELICHT reeks beide architecten en de uitvoerend aannemer. Lees hier het hele interview.

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link