Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Villa Lootuinen - Coevorden - Aberson

Projectgegevens

Project

Villa Lootuinen | Coevorden

Architect

Aannemer

Product

Fotografie

Share

Gevelstenen en geveladvies voor 41 woonzorgeenheden | Coevorden

Het realiseren van een woonzorgcomplex vraagt altijd de nodige extra aandacht door de medische kaders die het gebruik van zo’n complex met zich meebrengt. In de gevelbekleding van Villa Lootuinen is daarnaast rekening gehouden met de beleving van de bewoners ten aanzien van de omgeving. De zandkleurige gevelstenen sluiten aan bij het kleurenpalet van de omgeving. Met een door ons opgesteld geveladvies voor het mooi en kwalitatief verwerken van de verschillende metselverbanden zijn de afwisselende zijgevels tot stand gekomen. 

Toekomstbestendig gebouw

De woonzorgeenheden zoals ze nu zijn opgeleverd en steeds opnieuw aan te passen naar de zorgvraag die er op dat moment is. Zowel het type woning als de zorgfaciliteiten in de woning. Daarnaast is er in het ontwerp ook nog rekening gehouden met de demografische ontwikkelingen. Zo zijn de studio’s aan te passen naar volwaardige woonappartementen voor de reguliere woonsector. Dit maakt het gebouw zeer toekomstbestendig en duurzaam inzetbaar. 

Geveladvies voor de wisselende metselwerkverbanden

De kleur van de gevelstenen en de vurenhouten gevel zijn bewust gekozen om de woning mooi op te laten gaan in het kleurenpalet van de omgeving en de verbinding met de natuur te maken. De wisselende metselwerkverbanden geven de stenen gevel meer verfijning. Om met verschillende metselwerkverbanden te werken is er wel de nodige aandacht nodig voor het versterken van de gevel. In een geveladvies hebben we gekeken naar de dilataties, type wapening, wijze van verankering en de meest geschikte mortel voor de gevel.

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link