Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Search
Close this search box.

Argeton Inspirio

Digitaal engoberen

ARGETON INSPIRIO. HET VIJFDE ELEMENT

Aarde, water, lucht, vuur. Vier krachtige elementen die samen klei tot keramiek maken. Met een nieuwe innovatieve technologie, voegt Argeton een vijfde element toe: digitaal engoberen. Inspirio is dé sleutel tot nieuwe creativiteit in gevelontwerp.

ARGETON INSPIRIO: DE NIEUWE DIMENSIE IN GEVELDESIGN

De Inspirio ontwerptechnologie is er om architecten te inspireren. Denk aan de kleur van de hemel, de glans van natuursteen en de elegantie van metallic: de wereld is vol inspiratie. 

Inspirio. De inspiratie om te creëren.

Inspirio van Argeton combineert de elementaire basis van klei, met een nieuwe innovatieve technologie: digitaal engoberen. Dat geeft u nieuwe mogelijkheden om te creëren zoals ú dat wilt. In elke vorm en oppervlak, met kleuren scherper en briljanter dan ooit. 

BEKIJK ARGETON INSPIRIO VIDEO

ALS ELEMENTEN EN TECHNOLOGIE ELKAAR ONTMOETEN

De ontwerptechnologie engobeert elk zichtbare oppervlak. Oók zijkanten en rondingen. En altijd met perfecte consistentie. 

Met Inspirio worden tegels van Argeton traditioneel behandeld met een natuurlijke kleur op kleibasis. En daarna ingebakken, zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen. Het resultaat? Intense kleuren en indrukwekkende structuren.

NIEUWE TECHNIEK, VERTROUWDE KWALITEIT

Argeton is een duurzaam, keramisch gevelsysteem. Energiebesparend, circulair en perfect uitgerust om de tijd te doorstaan. 

Met jaren bewezen kwaliteit, geeft Argeton een ontwerp een onderscheidend signatuur. Na jaren nog net zo mooi als op de eerste dag. Kleurecht, vlekbestendig en onderhoudsarm.

laat argeton inSpIRIO u inspireren

Rock

Natuursteen geeft dat natuurlijke gevoel van warmte. Met Inspirio bereikt u de volle esthetische potentie van natuurlijke materialen. De digitale afdrukken laten de subtiele aders en patronen zien die natuursteen zo eigen maakt. Met lagere kosten en minder gewicht.

Metal

Van idee naar werkelijkheid, zonder de technische obstakels? Inspirio maakt de wereld van staal en ijzer toegankelijk. De oppervlakte geeft subtiele reflecties. Net als corrosiebescherming, slijtvastheid en langdurige kleurvastheid. Bovendien is er, vergeleken met echte metalen, aanzienlijk minder energie nodig voor de productie.

Concrete

Beton simuleren kan op veel manieren. Met Inspirio gebruikt u de puurheid van keramiek én krijgt u de voordelen van een geventileerde gevel. De esthetische details van echt beton, zoals verzuring, zandstralen, wassen en slijpen, zijn bij digitaal engoberen even realistisch als bij gestort / gegoten beton.

Iconographic

Samen met architecten ontwikkelt Argeton optische texturen op basis van geometrische lijnen of organische vormen. Zo krijgen gevels een bijzondere levendigheid en diepte. Ontwerp een keramische gevel met materiaal dat nauwelijks grenzen stelt aan uw verbeelding.

Classic

Klassieke, minimalistische, rustige en rustieke gevels. Dat kan eenvoudig, duurzaam en energiezuinig met Argeton. Het gevelsysteem is schokbestendig, brandveilig, praktisch onderhoudsvrij en gemakkelijk te reinigen, zelfs als er een tegel stuk gaat.

Nature

Geef uw ontwerp de charme en warmte van de natuur, met de glans van innovatie. Kleurnuances, knoesten en schors worden zó getrouw gereproduceerd, dat ze niet onderdoen voor de werkelijkheid. Argeton brandt niet, blijft mooi, bespaart op onderhoudskosten en kan worden verwerkt zonder het gebruik van kunstmatige stoffen.

Johan van Hoorn, technisch adviseur bij Aberson

De kern van Argeton Inspirio? Dat is toch wel de keuzevrijheid en de nieuwe mogelijkheden om te creëren. En natuurlijk dat het een heel mooi, duurzaam en kwalitatief keramisch product is. 

Argeton geeft permanent een mooie uitstraling aan een gebouw. En met de nieuwe ontwerptechniek Inspirio, hebben architecten nu nóg meer vrijheid. Die vrijheid levert de mooiste werken op.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

op afstand en toch dichtbij

Zoveel wensen en minstens zoveel adviezen op maat. Daarom vertellen wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van Argeton Inspirio. Maak dus nu een afspraak voor een (online) showroombezoek met een van onze experts.

bekijk ook:

Dit zijn de Aberson Specials

Deze keramische producten zijn Aberson Specials. Omdat ze vernieuwend zijn, of innovatief. Weten welke dat zijn? 

Argeton

Een duurzaam keramisch gevelsysteem met het natuurlijke karakter van klei.

Gevelsystemen

Vandaag bouwen aan keramische gevels die de tijd, weersinvloeden én architectuur eisen van morgen doorstaan. 

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link