Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Search
Close this search box.

Circulair bouwen wordt steeds populairder. Ook wij merken dat. Veel architecten en aannemers zijn doorlopend op zoek naar mooie materialen die onze aarde minder belasten. We krijgen dan ook veel vragen over circulaire gevelbekleding. Met een nét zo belangrijke voorwaarde: de esthetiek. Daarom verzamelden we hier onze 4 mooiste circulaire gevelsystemen.

Circulair bouwen én een mooi keramische gevel. Dat kan dus heel goed samen. Er zijn genoeg mooie voorbeelden van een circulaire gevel van keramiek waar we laaiend enthousiast over zijn. Alle circulaire gevelsystemen hebben 1 ding in gemeen: allemaal zijn ze ooit weer te demonteren voor een nieuwe bestemming. Maar in uitstraling en eigenschappen verschillen ze onderling natuurlijk wél. Op een rijtje:

1. A-Brick. Het lichte gevelsysteem

Begin dit jaar lanceerden we ‘m op GEVEL 2020: ons nieuwste circulaire gevelsysteem A-Brick. En we vinden dit nogal een slim systeem. Waarom? Omdat het -kort door de bocht- steenstrips zijn die je vastklikt in metalen cassettes.

Met de klik zijn de steenstrips van A-Brick volledig mechanisch geborgd. Er komt dus geen lijm of mortel aan te pas. Dus over jaren zijn de strips er weer uit te halen. En daarmee is A-Brick erg geschikt als circulaire gevelbekleding.  Een extra voordeel van A-Brick is ook dat het licht is, met wel 75% minder klei. Interessant voor hoogbouw of renovatie. Er is keuze uit verschillende kleuren en structuren en vanaf zo’n 500 m2 is het mogelijk om je eigen sortering te laten maken. En tot slot het formaat: die varieert tot een langformaat van wel 400 mm lang. Wij zijn fan, dat moge duidelijk zijn.

2. Argeton. Duurzame gevelbekleding

Keramische gevelbekleding van Argeton is een echte klassieker. Niet vanwege de uitstraling, want die gaat van tijdloos tot extreem modern. Maar Argeton heeft al jaren bewezen een duurzaam gevelsysteem van topkwaliteit te zijn.

De techniek is vrij eenvoudig: keramische tegels worden in een aluminium draagstructuur gehangen. Dat kan verticaal of horizontaal. Een groot voordeel van Argeton is de enorme ontwerpvrijheid die je hebt in de tegels. Want dat is vrijwel altijd maatwerk. Architecten hebben dus alle ruimte om de tegels zelf vorm te geven: van kleuren, formaat en structuur. Zelfs een ronde keramische gevel is denkbaar.

3. Pantheon Nordic: robuuste circulaire gevelbekleding

De robuuste onder onze keramische gevelsystemen. De grote, indrukwekkende sidings maken dit een bijzonder circulair gevelsysteem met een eigen uitstraling. Fors van omvang, maar met een mooie finesse, haast zacht ogende, klei.

De keramische sidings worden volgens potdekselprincipe gemonteerd op aluminium regelwerk. Maar kan, projectafhankelijk, ook op regelwerk van hout. En zijn dus ook weer te demonteren. Bovendien ben je flexibel in maatvoering. Dat betekent dat je goed met lijnen kunt werken. Nog een voordeel van Pantheon Nordic is dat het zich uitstekend laat combineren met andere materialen. Of je gaat juist voor een indrukwekkende eenvoud. Kan allemaal. Je kiest trouwens uit 7 kleuren.

4. Clickbrick. Stapelgoed voor een circulaire gevel

We schreven er laatst al een blog over. Toch kan dit circulaire gevelsysteem niet in dit rijtje ontbreken. Het is namelijk een heel ander type systeem dan de voorgaande drie. Waar die worden opgehangen aan een achterconstructie, wordt ClickBrick gestapeld. De grootformaat strengpersstenen klik je vervolgens vast. Met rvs strips en een rubberen hamer.

In het ontwerp heb je alle ruimte. Want ClickBrick wordt op maat gemaakt, in vrijwel alle kleuren. Van glad naar grof. ClickBrick is al jaren toonaangevend voor circulair bouwen, lang voordat de nieuwe beweging breed gedragen werd. Over jaren stapel je de gevel weer af en zijn de stenen herbruikbaar. Keramische gevelbekleding van ClickBrick is cradle to cradle, mét bijbehorend certificaat.

Er zijn meer interessante circulaire gevelsystemen!

Dit zijn vier gevelsystemen, maar natuurlijk zijn er meer. Allemaal met hun eigen bijzondere eigenschappen. Lees er hier meer over. Persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op, we vertellen er graag over.  

Ook interessant:

Blog A-Brick terugkoopgarantie

Terugkoopgarantie A-Brick

Gedreven door de wens om het traditionele metselwerk op een circulaire manier te behouden, is circulaire mortel ontstaan. Een mortel volledig cementvrij.

Lees verder »
Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link