Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waste Glaze

CREATE. LESS. WASTE.

Een mooiere wereld. Met oogverblindende architectuur én minder afval. Dat is de kracht van ‘Waste Glaze’. Bijzonder eigenzinnige glazuren, gemaakt uit restafval. Dat is verglazen volgens eeuwenoude traditie, in een nieuwe circulaire wereld. Een wereld waarin wij geloven. 

En daarom slaat Aberson de handen ineen met Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek. Dat geeft u de vrijheid om met vrijwel élk van onze keramische producten, 100% uw eigen Waste Glaze te maken. Exclusief. U creëert uw eigen geheime recept.

VAN ZOOI NAAR OOGVERBLINDEND MOOI

Afval is goud waard. Want waar grondstoffen schaarser worden, worden we samen slimmer. 

Ontdek nu Waste Glaze: eigenzinnige glazuren naar bijzonder recept. Het wordt geproduceerd uit de restproducten van glasrecycling en huisvuil. Afval van het afval. Creëer, glazuur. En zorg voor minder waste. 

WASTE GLAZE... KERAMIEK MET EEN TWIST

Van baksteen tot dakpan, ruw of fijn: vrijwel elk keramisch product is geschikt voor Waste Glaze. 

Hiervoor werken we intensief samen met Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek: maker van Waste Glaze en al jaren expert in ambachtelijk verglazen. Voor het eerst is dit product in West-Europa toepasbaar op bouwkeramiek. 

GLASHELDERE CO-CREATIE

Speel met kleur, bepaal de glans en tactiliteit. Van extreme structuren tot verfijnd. Voeg een beetje pigment toe of blijf bij de originele kleur. Uw ontwerp, uw Glaze. En die maken we one-off.

GEEN VUILTJE AAN DE LUCHT

Waste Glaze is bestand tegen UV, vorst, zure regen en chemicaliën. Boven heeft het de vertrouwde kwaliteit van bestaande glazuren. En is natuurlijk conform bouwbesluit gecertificeerd.

Gerben Poortinga, acquisiteur bij Aberson

‘Dat je als architect met afvalstoffen glans kunt creëren… Iets dat zó gaaf en esthetisch hoogwaardig is. Dat is echt bijzonder aan Waste Glaze. Je kunt zelf helemaal aan de knoppen draaien. 

Als je goed naar de Glazes kijkt, zie je het oude en nieuwe leven er in terug. De afvaldeeltjes zijn helemaal verweven de structuur. Zo vertelt een Waste Glaze zijn eigen verhaal.’

VRAAG NU UW GRATIS SAMPLE AAN

  LAAT U VERRASSEN IN ONZE SHOWROOM

  Verken de mogelijkheden

  Zoveel wensen en minstens zoveel adviezen op maat. Kom langs in onze showroom en we vertellen u alles over de ongekende mogelijkheden. Liever een afspraak op uw locatie? Ook dat kan, natuurlijk!

  bekijk ook:

  Dit zijn de Aberson Specials

  Deze keramische producten zijn Aberson Specials. Omdat ze vernieuwend zijn, of innovatief. Weten welke dat zijn? 

  Geprinte steenstrips

  Met een speciale printtechniek, voorziet u steenstrips nu van elk gewenste kleur. Innovatieve techniek, vertrouwde kwaliteit.

  Circulair ClickBrick

  Hiermee bouwt u vandaag al aan keramische gevels die de tijd, weersinvloeden en de architectuureisen van morgen doorstaan.

  Het beste van Aberson.
  De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

   close-link