Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Keramische tegels van Argeton bij Chefs Culinar! Chefs Culinar is een internationale voedselgroothandel. Het pand in Wijchen, op het bedrijfspark Bijsterhuizen, is flink uitgebreid tot een vloeroppervlakte van wel 17.500 m2. Deze nieuwbouw (van 18 meter hoog) werd tegen de bestaande bouw geplaatst. Voor de gevel werd een verrassende combinatie van het keramische gevelsysteem Argeton én aluminium composiet gebruikt. De bestaande bouw wordt nog in een volgende fase gerenoveerd.

Sterke combinatie

De keuze van aluminium composiet en keramiek in de gevel, leidde tot een ijzersterke combinatie. Niet alleen in de materialen, maar ook in de samenwerking. De uitvoering van de totale gevel lag in handen van ZND Nedicom.

 

‘Het bijzondere aan dit project is dat stalen sandwichpanelen zijn gebruikt als drager voor het aluminium composiet en het keramische gevelsysteem. Inzet van onze kennis en de advisering van Aberson, heeft geleid tot een prachtig resultaat. Wij zijn meer dan trots!’
– Pieter Janssen | ZND Nedicom 

De keuze voor Argeton

Als importeur van Argeton, leverde Aberson de keramische tegels voor de gevel. De keuze viel op 2 typen: Tampa en Terzo. De tegels zijn van dezelfde kleur en hebben hetzelfde formaat (30 cm hoog). De extra diepe ril van de tweede tegel zorgt optisch voor een extra voeg. Door met twee typen Argeton in één kleur te werken, ontstond een afwisselend en subtiel beeld.

Goed advies

Naast het leveren van de keramische tegels voor dit project, adviseerde Aberson over de ophangconstructie. Zo adviseerden we het ophangsysteem te vereenvoudigen: van horizontaal naar verticaal. Zo was er minder materiaal nodig, uiteraard met gelijke kwaliteit.

Een prachtig project en dito samenwerking!

Vooraanzicht van grote gevel van Chefs Culinar

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link