Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Gemeentehuis Renswoude - circulair A-Brick gevelsysteem - Waste glaze - Monument eren met A-Brick - van binnen naar buiten - Aberson

Projectgegevens

Project

Gemeentehuis | Renswoude

Architect

Aannemer

Product

Fotografie

Share

Circulair gevelsysteem A-Brick voor vernieuwd gemeentehuis in Renswoude

Het monumentale pand van het oorspronkelijke gemeentehuis in Renswoude was aan renovatie en uitbreiding toe. Dit heeft geresulteerd in een verbinding naar een even zo duurzaam gebouwd nieuw tweelaags volume, waar raadszaal, publieksbalies en werkplekken gevestigd zijn. De nieuwe aanbouw is volledig voorzien van ons circulaire A-Brick gevelsysteem met groen Waste glaze.

Duurzame doorvertaling van monumentaal pand

Het monumentale pand heeft een volledig houten casco. Een van de redenen waardoor dit oude pand zo lang behouden blijft. Om die reden is dit houten casco doorgetrokken naar het nieuwe gedeelte van het gemeentehuis. Medewerkers gaven daarnaast aan dat groen een belangrijk component in hun werkbeleving is. Het groene voorgebied is daarom zoveel mogelijk betrokken bij zowel de buiten- als binnenkant van het gebouw. Grote raampartijen met uizicht op het bos, een sedum bedekte luifel en groene steenstrips met een circulaire laag uit restproducten van glasrecycling en huisvuil aan de gevel die doorlopen in het interieur. 

Circulair en groen = gevelsysteem A-Brick

Ons circulaire A-Brick gevelsysteem past daarmee perfect in deze doorvertaling. Een gevelsysteem dat over jaren weer volledig remontabel is en opnieuw gebruikt kan worden. Daarnaast kun je met A-Brick ronde gebouwhoeken realiseren, een wens vanuit het ontwerp door Zecc Architecten. Een circulair gevelsysteem dat flexibel en op maat toe te passen is. 

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link