Zwolle
Zwolle
Breda
Amsterdam
Roermond
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00 Gouwe 1, Zwolle
088 - 118 57 00 Showroom geopend: ma - vr 08:00 - 17:00Oude Leijstraat 1 / hoek Tilburgseweg, Breda
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Zekeringstraat 32, Amsterdam
088 - 118 57 00 Showroom geopend: Op afspraak Solvayweg 2, Roermond
Logo Aberson
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rough Brick

DE SCHOONHEID VAN IMPERFECTIE

Uniek en robuust. Dat is de Rough Brick, een pareltje vinden wij bij Aberson! Want deze steen wordt volgens traditionele ambacht en met liefde gemaakt. En misbaksels? Die bestaan niet. Zij geven de sortering juist de kleur.

TEMPERAMENTVOL MET AMBACHTELIJK KARAKTER

Dat kun je wel zeggen van de Rough Brick: een eigenzinnig resultaat van een ambachtelijk proces.

De ambacht van Rough Brick

In een traditionele steenfabriek, net over de grens, gebeurt iets bijzonders. Elke steen gaat hier door de handen van de medewerkers. De liefde voor stenen steken zij, samen met hun kennis en ambacht, in het maken van de Rough Brick. Het resultaat? Uniek, stuk voor stuk.

EEN BEETJE MEER OF MINDER

De ijzerhoudende klei van de Rough Brick wordt uit de omgeving van de fabriek gewonnen. Dit vormt de basis voor de kenmerkende, intense kleur. De stenen worden met de hand (schuin) gestapeld in de traditionele tunneloven. Die vervolgens naar extreme hitte wordt opgestookt.

Een graadje meer of minder? Dat maakt wel degelijk uit. Want door de temperatuurverschillen ontstaat er een uniek palet aan kleuren en structuren. Meer of minder verglaasd, meer of minder zand. Schuine zettingen. Dat karakter, wij houden ervan! En misbaksels? Die bestaan niet. Die geven de sortering juist kleur.

Jarno Plate, expert bij Aberson

“Dit is baksteen in zijn puurste vorm. De uitstraling, het proces.Dat is echt terug te zien aan deze steen. De manier van verwerken, de oven, de klei, de zettingen…

De steenbakker zoekt het punt waarop de steen (net niet) gaat smelten. Op die temperatuur gebeurt er veel met de steen. Het is echt werken aan een zijden draadje: iets minder of meer hitte zorgt voor een totaal andere uitstraling.

Dat geeft de Rough Brick zijn exclusieve resultaat.”

LAAT U VERRASSEN IN ONZE SHOWROOM

Verken de mogelijkheden

Zoveel wensen en minstens zoveel adviezen op maat. Kom langs in onze showroom en we vertellen u alles over de ongekende mogelijkheden. Liever een afspraak op uw locatie? Ook dat kan, natuurlijk!

Het beste van Aberson.
De mooiste projecten, slimste producten en nieuwste innovaties maandelijks in je mailbox?

    close-link